Kräftskiva ✅

Igår var det dags för kräftskivan på landet. Men innan det gick att öppna för gästerna fick det städas... Alldeles för mycket för min smak men å andra sidan är stället fräschare när vi lämnat det än när vi kom.

Eftersom jag tog städning och iordningställande av gästrum fick maken göra de goda pajerna (cheesecakepaj med potatis, Rom och lök samt Västerbottenpaj); efterrätten gjorde jag ju i fredags kväll (Tiramisu). Sedan åkte vi och hämtade räkor, kräftor och musslor (som blev jättegoda efter mannens vinkok). Gästerna anlände med champagnepresenter, ljus och blommor och is (zinktunnan fylldes och isen fanns till och med kvar i morse).

Förrätt blev bubbel och gubbröra och sedan frossade vi i timmar. Underbart gott och fantastiskt trevligt.

Lite sega idag men stor frukost ihop med baljvis med kaffe så var vi redo för ihopplockning och städ innan avfärd hem. Dessutom fick jag syn på björnbär så morgondagens frukost blir lite lyxigare med (bra start på veckan!). Men nu är det soffan som gäller!

Inför kräftskiva

Skrivit listor, bjudit vänner, handlat mat, handlat med vagn på systemet, skrivit mer listor, letat glas (och insett att jag till slut gav bort shotglasen jag fick när jag slutade på JC för 13 år sedan), packat kläder, beställt skaldjur (hoppas jag att mannen gjort), tänk ut dekorationernas placering, letat fram gamla sånghäften (ifall någon känner sig mer ok att dricks om de får sjunga först), kommit ihåg allt nödvändigt (håller jag tummarna för). Nu inväntad bara inpackandet och avfärden norrut mot landet. Längtar redan till ikväll då efterrätten står klar i kylen, det sista har inhandlats och jag kan somna in och veta att jag kommer sova gott och länge och sedan köra på med alla andra förberedelser jag inte kan göra idag. Längtar!!!

Gå på reklam?!

Jag går på reklam. I alla fall ibland. Därför har jag nu köpt mig en sån där body lotion man tar på i duschen (efter duschen visserligen men sen ska man spola av sig igen). Nu väntar jag på den stora förändringen - tiden jag sparar på att smörja mig i duschen, att slippa vänta på att krämen ska torka innan jag klär på mig, den silkeslena huden... Återkommer när jag testar mer än två gånger!