Kräftskiva ✅

Igår var det dags för kräftskivan på landet. Men innan det gick att öppna för gästerna fick det städas... Alldeles för mycket för min smak men å andra sidan är stället fräschare när vi lämnat det än när vi kom.

Eftersom jag tog städning och iordningställande av gästrum fick maken göra de goda pajerna (cheesecakepaj med potatis, Rom och lök samt Västerbottenpaj); efterrätten gjorde jag ju i fredags kväll (Tiramisu). Sedan åkte vi och hämtade räkor, kräftor och musslor (som blev jättegoda efter mannens vinkok). Gästerna anlände med champagnepresenter, ljus och blommor och is (zinktunnan fylldes och isen fanns till och med kvar i morse).

Förrätt blev bubbel och gubbröra och sedan frossade vi i timmar. Underbart gott och fantastiskt trevligt.

Lite sega idag men stor frukost ihop med baljvis med kaffe så var vi redo för ihopplockning och städ innan avfärd hem. Dessutom fick jag syn på björnbär så morgondagens frukost blir lite lyxigare med (bra start på veckan!). Men nu är det soffan som gäller!