Springer?

Jag försöker ju hålla igång mitt joggande. När jag började joggade jag ca 5 km/gång. Nu är det bara 3. Vet inte varför men kan hänga ihop med färre promenader och mindre motivation (slut på nyhetens behag kanske?). Idag ändrade jag i alla fall inställningen på Runkeeper från promenad till springa. Även om det mest känns som att jag lufsar. Det bästa är nog shortsen jag hittade på rean. De är bra även om mina resultat inte är det.

Hyttsill

Igår fick jag vara med om något nytt för mig som är en gammal tradition i Sverige. Hyttsill. I glasbruken förr brukade glasblåsarna värma sin mat i ugnarna efter arbetsdagen. De använde faktiskt kylugnarna, som "bara" håller ett par hundra grader till skillnad från smältugnens dryga tusen. Även luffare fick ibland komma in och värma sig samt äta. Glasblåsarna har minskat rejält till antalet, luffare (som ett ganska acceptabelt och ok livsval) har försvunnit men traditionen lever kvar. Nu kommer mestadels turister på hyttsill. Det ingår mat och underhållning, man får se glas blåsas samt prova på det själv. Dessutom fick vi testa att gravera glas. Shoppen håller öppen men extra rabatt också - såklart. Det var riktigt trevligt och jag blev nöjd med inköpen. Graveringen blev också riktigt lyckad! Godast? Den mest småländska delen av allt - ostkakan med grädde och jordgubbssylt!

Katastroffilm?!

Jag vet att de senaste dagarna har varit fulla av vädervarningar. För varmt för att man ska må bra (Så klarar din hund värmen!). För många blixtnedslag för att man ska vara ute (Klass 1-varning över Västsverige). Ändå fick jag känslan av att ha hamnat i en katastroffilm när vi efter ett par timmar på Näsets badplats gick till bilen. Näset är en av Göteborgs populäraste badplatser. Det går bussar dit på löpande band och parkeringen är enorm. En varm sommardag är parkeringen dessutom full. Idag - en söndag mitt i semestern med ca 29 grader - var parkeringen nästan öde. Det gav mig en riktigt skum känsla som jag nog inte skakat av mig än. Inte för att jag är vidskeplig eller tror på något övernaturligt, men skumt kändes det. Och trots att det nu är ett par timmar sedan vi lämnade badet har regnet eller åskvädret inte kommit än. Så var var alla? Var är alla?