Rött, rött, rött

Amsterdam är väl för många (ö)känt för sitt Red light district och det har vi nu besökt. Förutom den tunga söta doften av egenrullat röka och ljuden av skräniga turister så är det kvinnorna i fönstren som jag reagerar mest på. De står där, i bara underkläder, och håller (mestadels) på med sina mobiler. Inte så utmanande eller upplyftande och absolut inte lockande. Men nog dras blickarna dit och visst väcker det många tankar och funderingar.

Själv satsar jag på rött från Pull&Bear istället!

Nederländerna

Ja, jag väljer att vara pk och använda det korrekta namnet på landet (för jag vet inte vad jag exkluderar om jag skriver Holland).

Första intrycket av landet var ingen större skillnad mot Tyskland. Inte ens en gränskontroll skiljde dem åt.

Vi stannade för lunch och hamnade på ett blåsigt kanalställe med sandkonst, grymt imponerande. Sedan började skillnaderna märkas.

Ingen fri fart. Inte bara majsodlingar. Massa kanaler. Och skillnaderna skulle öka ju mer vi såg av landet, och speciellt staden Amsterdam...

Ich bin ein Hamburger

Titeln kanske inte blir lika klatchig som när JFK talade men jaja, vi är utanför Hamburg på ett hotell som är byggt i en gammal skola. Väldigt rent och fräscht och ölen igår kväll när vi kom fram smakade underbart.

Vi startade alltså hemifrån igår mitt på dagen, plöjde ner till Helsingborg och tog färjan till Danmark. So far, so good.

När vi lika lätt skulle köra genom Danmark fastnade vi i köer vid ett vägarbete och såg tiden - och nästa färja - rusa ifrån oss. Men en massa köande (och smidigt körande) senare anlände vi till färjan i tid! På grund av tekniska problem blev den dock en halvtimma försenad men ok.

Gårdagens etapp avslutades med lite fri fart innan incheckning på skolan.