Jag ogillar vintertid

I vanliga fall vaknar jag en liten stund innan klockan ringer på morgonen. I morse vaknade jag minst en och en halv timma innan det var dags att krypa ur täcket. Plötsligt kände jag starkt med de som föreslår evig sommartid. Hela dagen har gått i en slags jetlaggad slow motion. Och dessutom är det supermörkt när jag åkte hem, trots att jag inte ens jobbade sent. Suck!

Vintertider hej hej

Mitt i debatterandet om vi ska ta bort våra två tidsomställningar per år infaller idag den ena. Omställningen till vintertid. Lycka för många som njuter av den extra timmen de kan sova ut. Lycka för mig som vaknar tidigt att det i all fall faktiskt inte är så tidigt.

Att jag vaknar tidigt hela tiden hänger inte bara ihop med att jag är trött och somnar tidigt. Jag funderar en massa. Jag tänker på vad jag vill göra och hur jag vill göra det. Jag grubblar över vilka möjligheter jag har och vilka jag ska ta. Och det är inte lätt.

Senaste åren har jag hängt vid olika vägskäl och jag har nog nött ner skorna snart i mitt velande, trampande och stampande. Snart står jag väl så långt ner i en grop att enda valet blir att bli kvar (om jag inte plötsligt får ett rep nedkastat till mig).

Lyxlillördag

Idag har det varit studiedag på jobbet och eftersom jag är lärare är det väldigt spännande och exalterande med

1 en dag utanför skolhuset
2 en dag på (lyxigt) hotell
3 lunch i restaurang
4 massa fika; kakor, frukt och kaffe.

Vi lärare är verkligen lätta att få nöjda! Till lunchen toppade nog dagen när vi fick kyckling med en fantastisk dragonröra till och rosa (!) vispad smör.