Struktur eller bara merjobb

Häromdagen ringde min syster. Netto hade i sin reklam promotat en ny vara. En tavla som påminner om hur namn brukade stå i trappuppgångar förr, ni vet med lösa bokstäver som liksom trycktes in i en randig tygbräda. Nettos variant var visserligen i plast men ganska lik.


Jag och vagnen kilade över till närmsta versionen av den billiga mataffären. Där var de slut. De sex ex de fått in sålde slut på under halvtimman. Lyckligtvis hade expediten precis, för en annan kunds räkning, ringt till de två närmsta systerbutikerna. I den ena fanns det då två kvar, i den andra tre.
Den med tre kvar ligger mest avsides så jag pinnade dit. På vägen körde jag (med vagnen) om flera som jag nog tror var ute efter samma vara som jag. 

Väl framme lokaliserade jag de återstående två som fanns, köpte både och pinnade hem igen. 

Nu inser jag att de är ganska omständigheter att uppdatera - jag som hade tänkt att skriva veckans matsedel på dem. Varje vecka. Vi brukar nämligen ha det så hemma hos oss. Struktur och ordning. I alla fall ibland. 

Valfria strumpor - äntligen

För sex veckor sedan slapp jag ifrån mina blodförtunnande sprutor. Idag togs nästa stora steg för mig; jag slipper stödstrumpor.


Tänk vad en liten propp för massa år sedan kan ställa till det under så lång tid. Visserligen kom behov av sprutor och strumpor för att jag var gravid men ändå, proppen var ju för sju år sedan.

Idag har jag i alla fall njutit av att gå i mina alldeles vanliga tråkiga svarta strumpor.

Det finns dock en positiv aspekt på det hela, jag har äntligen hittat stay ups i bra kvalité som sitter uppe. Så inget ont som inte har något gott med sig! 

Skriv inläggstext 

Ny telefon

Jag har lämnat i och äpple och gått åt Asien istället. Nu är jag med Huawei Honor 9 och försöker sakta men säkert vänja mig vid den nya luren.


Mycket större skärm och bättre tangentbord samt skrivreglering är plussen hittills. Resten är nog bara en vanesak (såsom att hitta rätt, stängs appar och inte avsluta allt jag gör genom att komma åt hemknappen).