Fredagskjol, fasa och fruktan

Jag börjar med dagens positiva känsla. Vi har fredagskjolarna på här hemma!


När jag jobbat har jag många år kört med fredagskjol och ibland har det spridit sig till kollegor med. Nu kör jag det inte varje fredag men ibland så. Idag fick min dotter vara med (dock först efter ett av mig ofrivilligt byte). Hennes klänning matchar dessutom hennes ögon. 

Så det negativa. Morgondagens demonstration. Eller egentligen demonstrationer. Jag känner ren avsky mot att nazister ska få demonstrera på våra gator, faktiskt bara ett kvarter bort från mitt hem. Vidrigt och fasansfullt att det fortfarande finns människor som är så ignoranta och dumma. Troligtvis hade de lika väl kunnat bli fotbollssupportrar (av den inte så sportintresserade kategorin) eller vänsterradikala. 

För det är också så att motståndarna kommer utföra ett hot mot oskyldiga. De som bara kommer för att få slåss, de som lika väl också kunde ha slagits för motståndarna. Förvirrade människor i behov av grupptillhörighet. Ledsamt och sorgligt och med största sannolikhet lättupptäckt tidigt i livet men utan vuxna som väglett dem rätt. 

Polisen har börjat ladda upp rejält. Promenadmöten runt det imorgon avspärrade området. Bilar och bussar redan parkerade längs gatorna. Synliga allt mer och på allt fler platser. 

Jag hoppas att de går oskadda igenom och att de inte tvingas skydda nazisterna mot andra som angriper dem. 

En vän till min pappa ifrågasatte varför de ska demonstrera just i stan. Visst att de kan få tillstånd men varför lade man inte deras rutt i Biskopsgården, Hammarkullen eller
Angered?! Det hade varit något!

Nyanlända

Idag kom det ett par nya saker. 


Det ena var ny plast till blöjhinken (jösses vilken ny upplevelse att tycka att blöjhinksplast är något att faktiskt skriva om. Snacka om att en del saker verkligen förändras när man får barn!). Snabb och smidig leverans och löjligt mycket billigare än i vår närmsta barnbutik (alltså barntillbehörsbutik. Inte bokstavligt talat barnbutik. För att köpa och sälja barn är faktiskt olagligt. Och omoraliskt.).

Den andra anländande saken är hösten. Det slog mig när vi strosade i trädgårdsföreningen och plötsligt var helt själva i rosengården. Det händer ju aldrig! På själva Trädgårn byter löven färg och packeterar huset i rött. Kvar ute hänger en discokula som en kvarglömd påminnelse om sommarens fester. 

Så nu blir det till att tända ljus, koka te och soffmysa med filt. Hösten är här! (Fast till helgen ska det visst bli uppemot 18 grader så så är väl sommaren tillbaka?!) 

Kärlek

Idag är det sex år sedan min man friade till mig. Och dagen börjar med att jag ligger med min leende dotter i famnen. Livet är komplett.