Innan rysskylans intrång

Visserligen började det bli kallare redan häromdagen men vi trotsade rysskylan och tog med oss fika till trädgårdsföreningen. Att kalla det rysskyla lär väl bli icke pk och förbjudet i framtiden men än så länge får man visst förknippa svinkallt väder med stora landet österut.

Igår lades vind till kylan och det kändes riktigt vidrigt ibland när man överraskades på andra sidan en husknut. Ingen utefika då. 

Idag hade det funkat med utefika men det blev inne istället med grannarna. Och igen nu ikväll med maken. 


Överkäckt men så lätt

Ikväll har jag gått all in i puréandet här hemma. 

Tidigare har jag gjort morotspure men nu slog jag till genom att addera sötpotatis och lax i puréform med. Känner mig som värsta superföräldralediga mamman. 

Men det är ju löjligt lätt. Dela i småbitar, koka, mixa. Och vips har jag fyra färdiga matlådor åt min sexmånaders dotter. Samt lite extra orange puré att ha till nästa mixande (som lär bli kyckling).

Återstår bara att se vad dottern tycker. Morotspure gillar hon i alla fall vet jag. 

Alla hjärtans dag

Ja, jag firar alla hjärtans dag. Och ja, jag vet att det är en kommersiell högtid med överdrivna blompriser, samvetsspel och krimskrams. Men det är en väldigt viktig dag för mig. Det är dagen då jag träffade min man. Nu är det nio år sedan men klart vi fortsätter att uppmärksamma den.

Igår fick maken bubbel och massageolja av mig samt hallonsmakande geléhjärtan av dottern. Hon fick en boll av oss (som lyser hiskeligt irriterande men garanterar att hon inte har epilepsi). Jag fick blommor - ranunkel i blåbärsris - och presentkort för att köpa en blus jag spanat på. Vilken jag köpte idag.

Vi åt den kulinariska rätten Flygande Jakob, vilken beskrivits som ett afrodisiakum I en artikel i GP en gång, med semla till efterrätt. Lyckat!