Ett nytt halvår

För ett halvår sedan ändrades livet på riktigt. Klart det började ändras nio månader innan dess men för exakt ett halvår sedan kom hon till världen, vår dotter.

En 50 cm liten flicka på 3,3 kg. Idag är hon 19 cm längre och 4,7 kilo tyngre. En längd och vikt som märks också i min kropp i och med hur hon ändras i mitt grepp, i mina lyft,  i min famn.

Klichen att livet ändras är plötsligt realitet. Vad gjorde vi innan hon kom? Jag menar absolut inte att förringa vårt liv innan Majken men precis så känns det - hur levde vi innan? Innan hennes orutiner, hennes behov, hennes skratt. Innan hjärtat fylldes till bredden och svämmade över. Vad kände vi då? För vad kände vi? 


 

Grym start på v 5

I mitt jobb går vi ju efter kalenderveckorna, antagligen på grund av att man pratar om loven enligt veckan de infaller på. Till exempel är ju sportlovet här alltid vecka 7. Vilket är riktigt snart eftersom vecka 5 började idag. 

Och vilken början! Frukostbuffé med fina vännen C och hennes lilla E, som plötsligt känns stor jämfört med min lilla och den ännu mindre i Cs mage. Vi valde Steinbrenner på Östra Hamngatan och jag blev positivt överraskad över deras goda bröd och mängden kakor och tårtor. En tvåtimmars frukost senare rullade jag därifrån mätt och belåten. Snor en bild av C för att visa på lyxen. 

Nu blir det vagnpromenad med fina grannar och barn. Behövligt efter allt gott. Lika behövligt som en stark start på en vecka som kan bli tuff då jag är gräsänka torsdag - måndag... 

Trädgårdstips

I "min" trädgård finns ju ett väldigt stort växthus. I ena flygeln kryllar det av kamelior, Greta Garbos favoritblomma i filmen Kameliadamen - som är samma story som Moulin Rouge. 

Just nu blommar de och vore det inte så stor temperaturskillnad skulle jag vara där inne en massa. Men dotterns sovvanor och önskan om att komma ur och upp när hon vaknar gör att jag hittills spanat utifrån bara. 

Men någon dag snart, när energin är på topp, ska vi in och njuta.