Upp som en sol

Känslan när dottern vaknar pigg kl 5 var sådär. Helt tvärtemot blev känslan när hon, och till slut jag, somnade om till halv sju. Hurra! Då klev vi båda upp som solar trots grå himmel, vind och regn.

Mycket inne idag vilket är uttröttande men vi var faktiskt ute en sväng i förmiddags med grannarna, mellan städ och tvätt. 

Vi hinner i alla fall läsa mycket, bland annat Majkens kusins favoritbarnbok som hon fick i namngivningspresent. Gissa vilken?! 

Fredag, förkylning och frissa

Inatt hördes snörvlingar och snarkningar från mitten av sängen. Förkylning på Majken. Rejält också. Såpass att hon sovit en timma nu på förmiddagen. Därför skippar jag fredagskjolarna och kör på byxor och koftor för oss båda. För ut ska vi (ja, vi har ju varit ute en gång hittills och köpt mjölk inför pannkakorna).

Men vi hade en mysstund med fyra böcker imorse så alltid något. 

Fredrik ska på sommarfest med jobbet ikväll så ff här hemma och pannkakor till middag (standard vid ffkvällar).

Och så frisyr och frisör. Akut behov av klippning (flera centimeter risiga toppar som måste bort) och färgning (massa självlysande strån överallt som måste färgas bort). 

Lyxfrukost

När man ska ha en ledig dag tillsammans men haft en mycket vaken natt behövs det lyxfrukost. Och lyckligtvis finns det morgonpigga affärer så att man kan överraska med att bjuda på det (och sovmorgon för den som blev kvar hemma...).

Perfekt kombo mellan Grekland och Sverige med.