Sommaridyll

Idag åkte vi upp till pappas lantställe, Majken och jag. Bra resa hit, Majken sov mesta delen och trafiken var lugn.

Väl framme installerade vi oss och kröp runt samt åt innan vi gick ner till havet och badade. På vägen smakades det blåbär och smultron (premiär!). 

Väl framme riktigt badade vi en god stund tillsammans i det 21gradiga vattnet. Sedan fick Majken smaka bigarråer vilket hon älskade. Vi ska köpa av grannpojken (han sålde den sista som vi egentligen köpt så han får plocka nya imorgon. Annars smyger jag ner och plockar själv!).

Lite innehäng på eftermiddagen på grund av hettan men passade bra eftersom vi kunde kolla matchen. Här tror man att det kan vara färdigspelat så går de och vinner gruppen!

Mitt i mitt skrivande kom leverans av bigarråer. Hurra! 

Midsommar - sill, bad och köer

Vi firade midsommar med grannarna och åt en härlig fyratimmars lunch med gubbröra, sill och cheesecake. Riktigt gott och mycket trevligt. Konstigt nog blev ju vädret fint så på midsommardagen åkte vi upp till landet.

Sol, bad, grill, promenader och fotboll. Underbart att bara kunna vara, njuta, se Majken krypa omkring. 

Vi ställde in oss på köer under hemfärden men efter en kort köbit rullade det på riktigt bra. Tills det tog helstopp. En trebilskrock kort framför oss ledde till en timmas stopp. Men rent krasst, vad gör det när man själv inte hamnat i en bilolycka? Tur för oss alla tre var att Majken sov igenom hela stoppet (och resten av resan hem). Bådar gott inför bilturen till Stockholm snart. Bild från GPs app

Upp som en sol

Känslan när dottern vaknar pigg kl 5 var sådär. Helt tvärtemot blev känslan när hon, och till slut jag, somnade om till halv sju. Hurra! Då klev vi båda upp som solar trots grå himmel, vind och regn.

Mycket inne idag vilket är uttröttande men vi var faktiskt ute en sväng i förmiddags med grannarna, mellan städ och tvätt. 

Vi hinner i alla fall läsa mycket, bland annat Majkens kusins favoritbarnbok som hon fick i namngivningspresent. Gissa vilken?!