Påsk och en lång fredag

När dagen startar vid halv sex på morgonen blir den lång, oavsett om man stannar inne och sympatilider eller inte (inte i vårt fall, förutom när det ska bakas paj och tårta).

Efter frukost med tjuvstart av påskpresent tar barn och man en sovstund. Själv har jag svårt att sova på beställning så får leka med telefonen så länge och uppdatera mig om läget i världen, riktig som socialamediariktig. 

Längtar till påsklunchen imorgon med familj och fina vänner. Så länge får vi roa oss med vår egna kyckling. 

Rensa inför våren

Nu kommer påskveckan och känslan av att det SKA bli vår. Därför var det dags att ta tag i att rensa garderoben. Det började redan häromdagen när jag skulle ta fram en klänning för att visa en kompis. Jag hittade den konstigt nog inte, varken i garderoben eller i påsarna på (med ickesäsongskläder).

Då slog det mig att jag utöver dessa utrymmen faktiskt har en resväska full av kläder också som inte använts just nu (på grund av säsong, graviditeten eller för att de är halvvägs till utrensning).

Så igår gallrade jag omgång ett. Det ska bli en till genomgång och organisering av det som ska sparas. Därefter ska jag nog shoppa lite, för oj vad tomt det blir i alla gömmorna!Tricolore

Det ser inte mycket ut för världen men mixen av lax, broccoli och morot är en succé här hemma. Det påminner mig om pasta jag fått när pappa rest för många år sedan, med naturell smak samt smak av tomat och basilika.

Morotspuren fungerar nästan som efterrätt när den görs på fina, söta morötter.